Műsorarchívum

 

Kortárs a Csaplárban: Bartalos Tóth Iveta és M. Kovács Melinda

A belépés ingyenes
előadás | beszélgetés
2023-11-16-bartalos-kovacs-web
Dátum: : 2023. november 16., csütörtök 18:00

Venue: Rácz Tibor Kamaraterem

BARTALOS TÓTH IVETA 

Felvidéki magyar író, a Szépírók Társasága és a Bázis – Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesület Szlovákiában tagja. Rendszeresen publikál, novellái eddig az Élet és Irodalomban, a Kalligramban, a Tiszatájban, az Irodalmi Szemlében, a Népszava Nyitott mondat című irodalmi mellékletében, a dunszt.sk oldalon, valamint a felvidéki Új Szó Szalon tárcanovellák sorozatában jelentek meg. Néhány novellája szlovák nyelvű fordítása a Fraktál irodalmi folyóiratban volt olvasható.
Művei:
Bartalos Tóth Iveta – Mészáros Krisztina: "Anyább" anyák, Phoenix Library, Szlovákia 2018 - 2020 tavaszán megjelent a könyv szlovák nyelvű fordítása is.
Bartalos Tóth Iveta: Élet lejárt szavatossággal, Phoenix Library Szlovákia. 2020 - szlovák nyelvű fordítása 2022 decemberében születik meg szintén a Phoenix Library gondozásában

M. KOVÁCS MELINDA

A nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetemen szerzett diplomát. 2017-ben jelent meg A Kételyen túl, majd 2019-ben A vétkeinken túl című regénye a Garbo Kiadó gondozásában. 2021-től folyamatosan publikál, írásait a dunszt.sk, az Irodalmi Szemle, a Népszava, az Élet és Irodalom, valamint az Új Szó Szalon közölte. Néhány novellája és verse antológiákban is olvasható. Tagja a Bázis - Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesületnek. Családjával Dunaszerdahelyen él.

Az est háziasszonya Tarcsi Alica, a Csaplár Benedek VMK programszervezője, a belépés ingyenes.

 

Telefon:
+421 31 590 08 13, +421 919 355 319
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Jegyek:
szabad belépés
Városi Hivatal dstv hu uj Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség