Műsorajánló

 

Gospel gála – The Original Golden Voices of Gospel

Jegyek kaphatók
koncert | zene | tánc
2022-11-16-gospel-web
Dátum: : 2022. november 16., szerda 18:00

Venue: színházterem

Ismét városunkba látogat a világhírű THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL (New York) 12 tagú hangszeres énekegyüttes, amely sok éve több hónapos, izgalmas turné keretében járja a világot, bemutatva a gospel műfaj szépségeit.

2000-es indulásakor a formációt megálmodó Dwight Robson Tiszteletes a gospel műfaj legjobb afroamerikai képviselőit hívta meg együttesébe.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb.

A gospel dalok - akárcsak a himnuszok - olyanok, mint a leegyszerűsített és megzenésített evangéliumok. A dalokban megtalálhatók az ó- és újszövetség sorai (a tradicionális gospel énekesek ezek történeteit keltik életre), de sokszor csak szabad imák, amolyan beszélgetések Istennel (ezek az újkeletű gospelek, amelyek az ember lelki életének a tükörképei). A gospelt szólista és kórus adja elő felelgetős énekformában, taps, dobbantás, mozgás, és hangszerek kíséretével. Az ismétlések, és az egyszerű mondatok elősegítik a vallásos üzenet megértését, amely általában a szeretetről, az Istenbe vetett hitről, stb. szól...

A THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL formációt remek muzsikusok és fantasztikus énekesek alkotják. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami felhőtlen jókedvet kölcsönöz az előadásnak.

A gospel gála - koncert az örökzöld gospel dalokkal a The Golden Voices of Gospel együttes autentikus előadásában nagyon személyes, feledhetetlen és páratlan zenei élményt nyújtanak.

A koncert időtartama 2 X 50 perc - 15 perces szünettel.

ticket HU

 

Telefon:
031 590 08 13
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Jegyek:
vásárolható
Jegyárak:
I. o.: 23 €, II. o.: 20 €
Városi Hivatal dstv hu uj Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség