Projektzáró sajtótájékoztató

A 2020. december 30-án megtartott sajtótájékoztatón megjelent érdeklődőket és a sajtó képviselőit Takács Tímea igazgatónő tájékoztatta a projekt megvalósításának menetéről.

Ismertette, hogy a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Magyarország Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatán elnyert támogatási összege nagyban hozzájárult az intézmény eszköztárának a fejlesztéséhez, ami hatalmas öröm számukra.

A támogatási összegből beltéri fénytechnikai keverőpult monitorral, robotlámpák, feszültségszabályozók, sátrak, sörpadok, sörasztalok, pódiumelemek megvásárlására került sor. A megfelelő eszközpark birtokában (sátor, padok, asztalok), valamint a professzionális hangtechnikai és fénytechnikai elemek döntően hozzájárulnak a rendezvények sikeres lebonyolításához, a nézőszám növekedéséhez, a minőségfejlesztéshez, az innovatív programok, rendezvények bevezetésére és nem utolsó sorban a magyar kultúra és nyelv sikeres ápolásához. A digitális zongora szett megvétele lehetőséget ad kisebb, kamara jellegű koncertek lebonyolítására az új kamarateremben.

A sajtótájékoztató része volt a pályázati összegből megvásárolt az épületben felszerelt infrastrukturális eszköztár bemutatása. A színházteremben ízelítőt kaptak a fény, -és a hangtechnika fejlesztésével elért végtelen lehetőségből, meghallgatták a új szignált és a felvezetőszöveget, ami az összes rendezvény előtt elfog hangzani, megtekintették a kialakított, új, egységes vezérlőasztalt a fény,- és hangtechnikára.

Az igazgatónő felhívta a figyelmet arra, hogy a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ a magas kultúra intézménye, a közösség olyan tere és szimbóluma, amely nagyban elősegíti a város egyediségének és vonzerőjének a növelését, azonfelül jelentős mértékben hozzájárul a belföldi és a nemzetközi kapcsolatok fejlődéséhez, illetve a város jó hírnevének az öregbítéséhez itthon és külföldön egyaránt.

Reményét fejezte ki, hogy hamarosan újra nyithat az intézmény és a nagyközönségnek is betudják mutatni a fejlesztéseket. Elmondta, hogy a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ a COVID 19 járvány alatt maximálisan kihasználta az időt, az anyagi helyzetét és az emberi erőforrását arra, hogy az épületen belül elvégezzen számos felújítási munkálatokat és fejlesztési beruházásokat is. Takács Tímea igazgatónő köszönetét fejezte ki a Magyar Kormánynak, Magyarország Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is a lehetőségért és a pályázatuk pozitív elbírálásáért, ami nagyban hozzájárul és segíteni fogja az intézmény minőségi munkáját, hisz évek óta nem volt az intézményben ilyen fajta fejlesztés.

Városi Hivatal Városi Televízió Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség